Informatie voor scholen

MFLjunior heeft als doel om leerlingen van groep 8 financieel onderwijs te geven. Na groep 8 gaat deze groep leerlingen naar de middelbare school. Dit betekent onder de vleugels van de ouders vandaan en op weg naar zelfstandigheid. Ook op financieel gebied. En daar kan het nog wel eens mis gaan, simpelweg door gebrek aan kennis. Wij willen onze kennis graag delen met deze groep leerlingen. 

Ons programma is zodanig ontwikkeld dat het precies aansluit binnen de lesuren van het basisschoolonderwijs. Uiteraard zijn de lessen volledig aangepast aan de belevingswereld van jongens en meisjes van 11-12 jaar. Een goed moment voor deze financiële lessen is in de periode na de Cito toets, voor het einde van het schooljaar. Vlak voor de grote stap naar de middelbare school.

Het initiatief van MFLjunior wordt gedragen door financieel adviseurs die hun kennis en ervaring graag belangeloos willen delen om het financieel bewustzijn van groep 8 leerlingen te vergroten. Hierdoor kunnen problemen op financieel gebied in de toekomst worden voorkomen.

Heeft uw school belangstelling om het MFLjunior-programma in te zetten? Stuur ons dan een e-mail

Kinderen over ons MFLjunior lesprogramma

Avatar

Super idee. Kan er veel van leren. Volgende keer meer lessen!

— Timo, groep 8

Avatar

Leuke les; zou graag nog langer deze les hebben

— Jonathan, groep 8

Avatar

Dit soort lessen zouden goed zijn voor alle soort eerstejaars leerlingen

— Esmée, groep 8